ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

3.498 Έλληνες μετανάστες πήραν γερμανική υπηκοότητα

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, 3.498 Έλληνες «έγιναν Γερμανοί» μέσα στο 2013, ενώ συνολικά 112.350 άτομα (από διάφορες χώρες) συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση, επιβεβαιώνοντας ότι η Γερμανία αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για χιλιάδες μετανάστες από όλο τον κόσμο.

Τα «σκήπτρα» της μετανάστευσης στη Γερμανία εξακολουθούν να κρατούν οι Τούρκοι, καθώς πέρυσι έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα 27.970 άτομα τουρκικής καταγωγής. Ωστόσο, ο αριθμός των Τούρκων μεταναστών μειώνεται συνεχώς (16% η πτώση σε σύγκριση με το 2012).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πολωνοί, στην τρίτη οι Ουκρανοί και στην τέταρτη οι Έλληνες. Ακολουθούν Κοσοβάροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση για τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, με τους αριθμούς (460 και 996 αντίστοιχα) να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2006.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι μετανάστες κατευθύνονται κυρίως προς τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, τη Βυρτεμβέργη και το Μεκλεμβούργο.

http://thivarealnews.blogspot.gr/2014/08/3498.html

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top