Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

22209 shqiptarë kanë kërkuar azil në Gjermani

Ministria e Brendshme e Gjermanisë ka publikuar raportin e muajit qershor për numrin e shtetasve shqiptarë që kanë kërkuar azil në këtë vend.

Sipas Ministrisë së Brendshme gjermane, shqiptarët renditen në vend të dytë për këtë muaj, me 5932 kërkesa, ndërkohë që në vend të parë janë sirianët me 7562 kërkesa për azil.

Ndërkohë, shtetasit nga Kosova renditen të gjashtët me 1581 kërkesa për azil për qershorin.

Sipas shifrave të publikuara nga autoritetet gjermane, nga janari i këtij viti dhe deri në qershor, janë 22209 shqiptarë që kanë kërkuar azil në Gjermani

Burimi www.top-channel.tv

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top