Shqip

21 shkurti – Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare, një ceremoni kjo që mbahet çdo vit më 21 shkurt në mbarë botën për të promovuar ndërgjegjësimin e diversitetit gjuhësor dhe kulturor dhe të shumë-gjuhësisë.

Dita Ndërkombëtare e gjuhës amtare, ishte shpallur nga Konferenca e Përgjithshme e UNESCO-s në vitin 1999 në kujtim të nxënësve që u qëlluan dhe u vranë më 21 shkurt 1952 në Daka në Pakistanin lindor, që tani është Bangladeshi, sepse kishin protestuar për njohjen e gjuhës së tyre si gjuhë kombëtare.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top