ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

2.600 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό περισυνέλεξε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περισσότερους από 2.600 μετανάστες στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Επτά πλοία που μετέφεραν κυρίως κατοίκους Ερυθραίας, Σουδανούς και κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εντοπίστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με αξιωματικούς της δύναμης που διεξάγει την επιχείρηση Mare Nostrum, 261 διασώθηκαν το Σάββατο, 1.557 την Κυριακή και 837 τη Δευτέρα, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 68.000 τον αριθμό των μεταναστών που έχουν διασωθεί φέτος από τις ιταλικές αρχές στη Μεσόγειο.

Δεκάδες γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονταν στους μετανάστες, όπως επεσήμαναν οι αρχές, ενώ μια ετοιμόγεννη έγκυος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εξάλλου η αστυνομία της Ισπίκα στη νότια Σικελία αναζητεί μια ομάδα 100 μεταναστών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τους δουλεμπόρους κοντά στην ακτή.

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/world/article/393377/pano-apo-2600-metanastes-diasothikan-mesa-se-treis-imeres-stin-italia-/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top