ΑΛΒΑΝΙΑ

Τίρανα Συνάντηση του Γ.Γ. ΔΟΣ και του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Αλβανίας

Τίρανα Αλβανία: Συνάντηση του Γ.Γ. ΔΟΣ  και του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Αλβανίας

Οι θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία έπειτα από 7 χρόνια κρίσης ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Γενικού  Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων,Γιώργου Τσίπρα και του Υπουργού  Οικονομικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  της Αλβανίας, Αρμπέν  Αμετάζ στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησής τους στα Τίρανα.

[maxbutton id=”5″]

Στη συνάντηση αυτή επαναβεβαιώθηκε η βούληση των αλβανικών Αρχών να συνδράμουν στη βελτίωση του κλίματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Τσίπρας ήρθε σε επαφή με το Υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, Ντάμτζαν  Γκζικνούρι για να συζητήσουν για τις προοπτικές ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας, σε περιφερειακό επίπεδο, με ειδικότερη αναφορά στην πρόοδο της πορείας κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.

Ακόμη ο κ. Γ.Γ. ΔΟΣ συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας για την παρουσίαση του ηλεκτρονικού Ελληνο-Αλβανικού Επιχειρηματικού Οδηγού 2015-2016, που επιμελήθηκε το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης όπου συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της τοπικής ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής Κυβέρνησης, Νίκο Πελέσχι  επισήμανε τη σημασία των ελληνικών επενδύσεων για την οικονομία της Αλβανίας.

ΠΗΓΗ http://www.enikonomia.gr/timeliness/47595,Tis-8etikes-prooptikes-gia-thn-ellhnikh-oikonomia-syzhthse-o-G-Tsipras-sta-Tir.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top