Shqip

154.329 emigrant shqiptarë janë kthyer në Shqipëri 4 vitet e fundit

Qeveria e Shqipërisë dhe INSTAT paraqitën sot “Profili i Migracionit për Shqipërinë për vitin 2013”

Sipas qeverisë 133544 emigrant shqiptar mbi 18 vjeç janë kthyer në Shqipëri nga viti 2009-2013, nga të ciët 98414 janë meshkuj dhe 35130 janë femra. Sipas qeverisë pjesa dërrmuese e tyre vijnë nga Greqia dhe Italia. 40% e tyre kanë synim të riemigrojnë.

Gjithashtu 20751persona janë kthyer në Shqipëri nga programe të ndryshme riatdhesimi.

Në total numri i emigrantëve shqiptarë të kthyer në Shqipëri arrin në 154.329 persona.

LEXONI AKOMA

Prezantohet Profili i Migracionit për Shqipërinë për vitin 2013

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top