ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14 σε δίκη για το φόνο του Καρέλι

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, δίκη του πρώην διευθυντή και 13 δεσμοφυλάκων των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι, το Μάρτη του 2014. Η αναβολή αποφασίστηκε χωρίς να προσδιοριστεί νέα δικάσιμη μέρα.

Οι 13 δεσμοφύλακες κατηγορούνται κατά συναυτουργία για διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστήρια, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, ενώ ο τότε διευθυντής κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ο Ιλί Καρέλι, κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, σκότωσε το δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη. Δυο μέρες μετά μετάχτηκε στις φυλακές Νιγρίτας για να προστατευτεί, αλλά εκεί έχασε τη ζωή του.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών γράφει:

«Ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18.32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησής του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα των πράξεών τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού, στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».

Πηγή:http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/14-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B9

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top