ΑΛΒΑΝΙΑ

13 ευρώ η είσοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση?

13 ευρώ η είσοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εισιτήριο εισόδου που θα στοιχίζει από 13 μέχρι και 50 ευρώ είναι πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ και δεν απαιτείται visa για αυτούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το σύστημα Etias (European Travel Information and Authorisation System). Παρόμοιο σύστημα εφαρμόζει η Αυστραλία αλλά και οι ΗΠΑ και αφορούν στην είσοδο στις χώρες ταξιδιωτών που δεν χρειάζονται βίζα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει την είσοδο και την έξοδο ταξιδιωτών σε μια χώρα.

Σύμφωνα με τη DW, η Επιτροπή εξετάζει πώς θα μπορούσε το σύστημα αυτό να εγκατασταθεί σε εκατοντάδες αεροδρόμια και λιμάνια, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα ποιος εισέρχεται και ποιος εξέρχεται στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όπως συμβαίνει και με το αμερικανικό σύστημα ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν χρειάζονται βίζα για την ΕΕ θα δηλώνονται μέσω ίντερνετ. Στη συνέχεια θα καταβάλλουν αντίτιμο που θα κυμαίνεται από 13 μέχρι 50 ευρώ.

Περίπου 30 εκατομμύρια πολίτες από ολο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της Αλβανίας,  δεν χρειάζονται βίζα για να μπουν στην ΕΕ και τα έσοδα από την εφαρμογή του «εισιτηρίου» σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΠΗΓΗ http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/281544/to-eisithrio-eisodoy-sthn-evropaikh-enosh-tha-ko.html

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top