Ειδήσεις για μετανάστες

1213 Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα επέστρεψαν τον Οκτώβριο στην Αλβανία 

Αλλοι 3.404 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν τον περασμένο Οκτώβριο από όλη την ελληνική επικράτεια στις χώρες καταγωγής τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Σε βάρος των εν λόγω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Οι επιστροφές αυτές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.213 άτομα), το Πακιστάν (311), το Μπαγκλαντές (129), τη Γεωργία (128) και το Αφγανιστάν (65 άτομα).

ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/news/greece/article/5181646/kai-nees-epistrofes-allodapwn-stis-xwres-katagwghs-toys-ton-oktwbrio/

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top