ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10ο Athens Pride Περήφανοι στην Αθήνα

Η ανακοίνωση του Athens Pride για τα 10 χρόνια:

Η Κοινότητα εξελίσσεται, η Πολιτεία αδρανεί

Το 2013 στην Παρέλαση το 9ο Athens Pride μετρήσαμε 15.000 άτομα. Ως κοινότητα κι ως θεσμός το Athens Pride επιτελέσαμε άλμα αναφορικά με την ορατότητα μέσα στην κοινωνία κι αναφορικά με τις δομές μας. Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε:

Μάρτιος 2005: μία μικρή ομάδα αποφασισμένων κατά κύριο λόγο λεσβιών δίνουν το έναυσμα για τη διοργάνωση του πρώτου Athens Pride τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι αμφιβολίες κι οι δυσκολίες στο δρόμο φαντάζουν τεράστιες. Τις ξεπερνά μόνον η ψυχή και το πείσμα των διοργανωτ(ρι)ών. Η συμμετοχή στην παρέλαση αναμένεται αναιμική, περί τα 30 με 50 άτομα. Ανήμερα της διοργάνωσης. Η πρώτη επιτυχία: η πλατεία Κλαυθμώνος στα χέρια της LGBT κοινότητας. Περίπτερα, στολισμοί, προσδοκία, αγωνία.

Ώρα 18.30. Η παρέλαση ξεκινάει την πορεία της στην οδό Σταδίου. Αναπάντεχα, ένα ποτάμι 500 LGBT ατόμων και φίλων δηλώνουν την περηφάνια τους, και την απόφασή τους να διεκδικήσουν τη θέση τους ανοιχτά στην ελληνική κοινωνία. Με μιας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επτά ημερήσιες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, διαδικτυακά ΜΜΕ και κάποια τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν ευρύτατα και θετικότατα τα αιτήματά μας, το Pride και όλη την LGBT κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top