ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1 εκατ. κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία -Ποιοι κλάδοι έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Το γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (IAB) κατέγραψε  ότι 1.064.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία είναι κενές. Το παράδοξο είναι ότι οι θέσεις αυτές παραμένουν ακάλυπτες, παρά το γεγονός στη χώρα υπάρχουν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνεργοι.

Όπως επισημαίνει, η γερμανική οικονομία επωφελείται από την ανοδική τάση της παγκόσμιας οικονομίας και την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης. Αυτά οδηγούν «σε μια σχετικά ισχυρή αύξηση της απασχόλησης, που παρατηρείται εδώ και αρκετό διάστημα, και η οποία δημιουργεί, βεβαίως, νέες θέσεις εργασίας»

Τα πεδία οπού η ζήτηση του εργατικού δυναμικού παραμένει εξαιρετικά υψηλή, είναι:

Ο κλάδος των logistics
O κλάδος των αποθηκών
Ο οικοδομικός κλάδος
Ο τομέας παροχής υπηρεσιών με έμφαση στα επαγγέλματα υγείας.

Αντίθετα σύμφωνα με την έρευνα του ΙΑΒ σε ορισμένους κλάδους δεν αναζητείται σχεδόν καθόλου νέο προσωπικό όπως ο τομέας της αγροτικής οικονομίας.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/338396/pano-apo-1-ekat-oi-kenes-theseis-ergasias-sti-germania-oi-kladoi-me-ti-megalyteri-zitisi#axzz4h5Ixh0s7

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top