ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Ε.: Βέτο Τσεχίας σε χορήγηση καθεστώτος υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία

rousnok-tsexia

«Θα θέσουμε βέτο κατά της Αλβανίας», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Γίρι Ρούσνοκ, όπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο τσέχος πρωθυπουργός είπε ότι εάν το Συμβούλιο της Ε.Ε. ψήφιζε, σήμερα, για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, η Τσεχική Δημοκρατία θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο, λόγω ζητήματος που αφορά απαλλοτρίωση από το αλβανικό κράτος της τσεχικής εταιρεία CEZ.

«Ήταν μια άνευ προηγουμένου απαλλοτρίωση της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε, όμως, στη διαιτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είπα στον πρωθυπουργό της Αλβανίας ότι αν δεν αναγνωρίσουν το χρέος λυπάμαι αλλά θα θέσουμε βέτο κατά της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά αν τα χρήματα δεν μας δοθούν πίσω δεν θα υποχωρήσουμε», σημείωσε.

«Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε διότι ούτε η Ολλανδία ούτε η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένες με την προσέγγιση της βαλκανικής χώρας, η οποία είναι γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών» ανέφερε, επίσης, ο τσέχος πρωθυπουργός.

http://www.naftemporiki.gr/story/745290

Pages: 1 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top