Votohet në parim në Parlamentin Grek Kodi i Emigracionit - Albanians.gr
Ειδησεις

Votohet në parim në Parlamentin Grek Kodi i Emigracionit

Ειδησεις

Αρχισυντάκτης-Διαχειριστής Από το 2010 αρθογραφεί στην ιστοσελίδα www.albanians.gr . Από το 2011 είναι Αρχισυντάκτης και Διαχειριστής του Πόρταλ. Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Συντακτών Ελλάδος

Greqi Athinë. U votua në parim në orët e vonë ta mbrëmjes të dieshme(18/3/2014)  në Parlamentin Grek, Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social.

Kodi i Emigracionit dhe i Integrimit Social u votua nga Demokracia e Re, nga Pasok dhe nga Dhimar, ndërkohë që Siriza deklaroi prezent (παρών). Kundër ligjit ashtu dhe se siç pritej votuan Grekët e Pavarur, Agimi i Artë dhe Partia Komuniste Greke (KKE)

«Νëpërmjet këtij ligji, jepet rasti të rregullohen çështje të cilat për vite ishin <<gjëmba>>për shoqërinë tonë»deklaroi ndër të tjera zëvëndësministri i brendëshëm Leonidhas Grogorakos, i cili propozoi një sërë ndryshimesh si dhe deklaroi i hapur për përmirsime të mëtejshme të ligjit.

«Μe ligjin e ri , bëjmë një hap përpara por nuk zgjidhim të gjithë problemet siç është problemi i emigrimit të paligjëshëme, sepse sot po diskutojmë për emigrantët e ligjëshëm dhe jo ato të paligjëshëm» nënvizoi zoti Grigorakos.

«Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social, lufton burrokracinë, merr masa për mbrojtjen e familjeve të emigrantëve, jep mundësi tek emigrantët që jetojnë me vite në Greqi si dhe jep mundësinë tek emigrantët që studjojnë në Greqi të kenë të drejtën e menjëhershme të punësimit» deklaroi gjithashtu zëvëndësministri i Brendëshëm

Përgjegjësja e Siriza për çështjet e Emigracionit dhe të Drejtave të Njeriut deputetja Vasiliki Katrivanu, më të cilën para disa javësh u takuan dhe përfaqësues të emigrantëve LEXONI MË SHUMË PËR LAJMIN KËTU Diskutim në Parlamentin Grek mes grupit të Siriza dhe përfaqësuesëve të emigrantëve për Kodin e Emigracionit, deklaroi se ligji është pozitiv por njëkohësisht nuk është shumë i guximshëm, ndërkohë i qujati rraciste dhe të rrezikëshme pikat e ligjit të cilat mohojnë nënshtetësinë tek emigrantët të cilat janë dënuar edhe pse ka kaluar koha e vuajtjes të dënimit.

Përgjegjësi i Pasok Kostas Triantafilos deklaroi se ky ligj është një zgjidhje e zgjuar dhe efektive e cila i përshtatet rregullave të llogjikës. «Politikë me e mirë emigracionit do të thotë ruajtje më të mirë të kufijve, do të thotë ekonomi më të mirë, dhe pikërisht këtë bën dhe ligji i ri.»

«Votojmë pro në parim por presim përmirsime të mëtejshme» deklaroi përgjegjësi i Dhimar Janis Panusis

Kundër ligjit delaroi përgjegjësja e Grekëve të Pavarur Marina Hrisoveloni, e cila e konsideroi ligjin si një ligj me mangësi i cili nuk zgjidh problemet me emigrantët, por ndërkohë la të hapur mundësinë e votimit pro të disa neneve të ligjit.

Agimi i Artë përmes përgjegjësit Dhimitri Kukucis deklaroi se është kunëdër ligjit i cili sipas kësaj partie nuk zgjidh por përkundrazi thellon problemin e emigrantëve të paligjëshëm.

Përgjegjësi i Partisë Komuniste Greke KKE Spiros Halvaxhis deklaroi se Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social është një ligj pa asnjë ndryshim dhe është një përpjeke e qeverisë për të manipuluar opinionin publik mbas ngjarjes tragjike në Manoladha.

Për Albanians.gr

Gaston Sanxhaku

LEXONI AKOMA

KODI I EMIGRACIONIT DHE INTEGRIMIT SOCIAL. TË GJITHË PARASHIKIMET

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο μεταναστευτικός κώδικας

Diskutim në Parlamentin Grek mes grupit të Siriza dhe përfaqësuesëve të emigrantëve për Kodin e Emigracionit

Comments

comments

More in Ειδησεις

SEISMOS (1)

Σεισμός 3,4 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Edona CaniΔεκεμβρίου 22, 2014
FF5FFFDD9739CCD817824283CF9A70DE

Άνοδος της ακροδεξιάς στην Ιταλία

Edona CaniΔεκεμβρίου 22, 2014
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ1

Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

Edona CaniΔεκεμβρίου 21, 2014
assets_LARGE_t_420_2609161

«Επέστρεψε» στη ζωή ο 4χρονος Μαρσέλ από την Αλβανία

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 21, 2014
metanastes-image-166184-galleryV9-bcai

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους μετανάστες 

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 21, 2014
82040-183459

Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο αν δεν αλλάξουν δίπλωμα οδήγησης

Anisa DedjaΔεκεμβρίου 20, 2014
αρχείο λήψης

Εμπρησμός σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Edona CaniΔεκεμβρίου 19, 2014
50DE13A76837303E11E14C9930BDC05D

Μείωση της ανεργίας στο 25.5%

Edona CaniΔεκεμβρίου 19, 2014
laptop

Πού και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τα δωρεάν laptop και tablet

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 18, 2014