ΑΛΒΑΝΙΑ

Το Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας: Therime ή Rosnica με κοτόπουλο

Το Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας: Therime ή Rosnica με κοτόπουλο

Therime ή Rosnica με κοτόπουλο

Η συνταγή μας για αυτή την Κυριακή είναι λίγο περίπλοκη από τη προηγούμενη φορά . Τη συνταγή αυτή την χρησιμοποιεί η νότια Αλβανία κυρίως αλλά και όλη η Αλβανία, η κάθε περιοχή έχει τον δικό της τρόπο μαγειρέματος .

Υλικά
500gr. Αλεύρι
1 κοτόπουλο ή χωριάτικο κοτόπουλο
½ βούτυρο
1 αυγό
Νερό
Λάδι
½ χυμός από φρέσκο λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση
κοτόπουλο
Πλένουμε το κοτόπουλο καλά, μετά το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε.
Όταν τα τσιγαρίσουμε ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και 3 σκελίδες σκόρδο.( το σκόρδο είναι προαιρετικό αν θέλετε το ρίχνετε, είναι για γεύση)
Το σκόρδο το αφήνουμε για 5-6 λεπτά και το βγάζουμε.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το κοτόπουλο.
Εάν έχετε χωριάτικο κοτόπουλο θέλει 1 ώρα και παραπάνω.

Therimet
Όταν βάλουμε το κοτόπουλο να γίνετε ταυτόχρονα φτιάχνουμε και therimet.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αυγό.
Σε ένα μπολ διπλά έχουμε νερό.
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και αρχίζουμε πλάθουμε το μίγμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΒΡΕΧΟΥΜΕ.
Έτσι κάνουμε μικρά πολύ μικρά μπαλάκια.
Εάν σας γίνει πολύ νερουλή η ζύμη ρίξτε λίγο παραπάνω αλεύρι.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το μίγμα από το αλεύρι που κάνατε και τα τσιγαρίζουμε καλά καλά.
Περνούμε το ζουμί από το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που τσιγαρίσαμε χωρίς το κρέας.
Τα ανακατεύουμε καλά καλά για μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Και το αφήνουμε να βράσει.
Θέλει 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά .
Όταν δείτε ότι έχει γίνει τοποθετούμε το κοτόπουλο.
Εάν επιθυμείτε ρίχνετε και λίγο λεμόνι.

 

 

Καλή Επιτυχία
Καλή όρεξη…

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top