ΑΛΒΑΝΙΑ

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας Tave plenci Στομάχι Αρνιού

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας Tave plenci

 

Υλικά

1 κιλό πλεντς

2 μεσαία κρεμμύδια

2 καρότα

2 κουτ. φαγητού αλεύρι

4 φρέσκες ντομάτες

Σκόρδο

Πιπέρι

Δάφνη

Σέλινο

Αλάτι

Νερό

Λάδι

Εκτέλεση

Πλένετε πλεντσιν και το βράζετε όπως είναι μαζί με δάφνη και σέλινο για 30 λεπτά.

Το βγάζετε από την φωτιά το στραγγίζετε πολύ καλά και το κόβετε σε κομμάτια, το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι.

Μετά το τσιγάρισμα το ρίχνετε σε ένα ταψί.

Στο λάδι που τσιγαρίσατε πλεντσιν, ρίχνετε το κρεμμύδι που το έχετε κόψει στο μπλέντερ και το τσιγαρίζετε μαζί με τις φρέσκες ντομάτες και τα καρότα, που τα έχετε κόψει και αυτά στο μπλέντερ, τα αφήνετε για 5 λεπτά για να βράσουν λίγο, αφού έχουν βράσει τα ρίχνετε στο ταψί μαζί το πλεντς που έχετε.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και το αλεύρι και τα τσιγαρίζετε ώστε να κιτρινίσει λίγο, ρίχνετε ένα 1 ποτήρι νερό . Το μίγμα πρέπει να δέσει μετά ,το ρίχνετε στο ταψί.

Τέλος, τα ανακατεύετε όλα καλά στο ταψί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο δάφνη, λίγο σέλινο, μισό λίτρο νερό. Έχετε προθερμαίνει νωρίτερα τον φούρνο, το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

Καλή επιτυχία

Καλή όρεξη….

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top