Αλβανική Κουζίνα

Το Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς λέτας ΤΑΒ ΚΟΣΙ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ( ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ) Tav Kosi

Το Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς λέτας

ΤΑΒ ΚΟΣΙ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ( ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ)

Η πρώτη μας συνταγή για αυτή την Κυριακή θα είναι το ταβ κόσι είναι ένα γνωστό φαγητό σε όλη την Αλβανία. Οι πρώτοι που το έχουν φτιάξει ήταν στο Ελμπασάν, με αυτό τον τρόπο το έχουν υιοθετήσει και οι υπόλοιπες περιοχές της Αλβανίας αλλά η κάθε μία με τον δικό της τρόπο. Ακόμα και στο google αν κάνετε μια αναζήτηση το έχει ως ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της Αλβανίας.

  • ΥΛΙΚΑ

1 kg αρνί

3 κουταλιές του φαγητού βούτυρο

4 αυγά

5 ποτήρια του νερού γιαούρτι

4 κουταλιές του φαγητού αλεύρι

2 κουταλιές του φαγητού ρύζι

Αλάτι

1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το αρνάκι μας καλά.
  • Βράζουμε το αρνάκι μας για 30 λεπτά
  • Το βγάζουμε από την φωτιά το αρνί.
  • Το ζουμί από το κρέας μας το σουρώνουμε.
  • Στο ζουμί αυτό ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ρίξει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα τσιγαρίζουμε μαζί.
  • Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό για να γίνει ένα μείγμα για να αραιώσει.
  • Χτυπάμε τα 4 αυγά μαζί με τα 4 ποτήρια γιαούρτι για να δέσουν όλα μαζί.
  • Το μείγμα από το αλεύρι και τα αυγά με το γιαούρτι τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι τα ανακατεύουμε όλα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι .
  • Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί μαζί με το κρέας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ…

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top