ΑΛΒΑΝΙΑ

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας Kolloface (Παχύ έντερο με ρύζι)

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας Kolloface (Παχύ έντερο με ρύζι)

 

Υλικά

1 κιλό παχύ έντερο

1 κιλό συκωταριά

2 μεσαία κρεμμύδια ξέρα

1 κούπα τσαγιού ρύζι/

Ρίγανη

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Νερό

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα έντερα.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη συκωταριά, για λίγο ίσα ίσα να πάρει μια βράσει. Τα βγάζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και τα 2 κρεμμύδια που τα έχετε ψιλοκόψει στο μίξερ, τα τσιγαρίζετε για λίγο και ρίξτε μέσα την συκωταριά που είχατε κόψει, τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά, πρόσθετε το ρύζι και 3 κούπες νερό και το πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά όλα μαζί.

Το βγάζετε από το μάτι ρίχνετε αλάτι και ρίγανη καθώς και μια κούπα νερό τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά.

Αρχίζετε σίγα σίγα να γεμίζετε το έντερο, αφού πρώτα το έχετε δέσει από την μια πλευρά, το γεμίζετε όλο και το δένετε στο τέλος.

Το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το τρυπάτε λίγο από πάνω όλο για να μην έχει αέρα μέσα, και πρόσθετε άλλο ένα ποτήρι με νερό και το βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Αυτό γίνετε και με καλαμποκάλευρο με όποιον τρόπο θέλετε τον κάνετε!!!

Καλή επιτυχία …..

Καλή όρεξη……..

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top