Αλβανική Κουζίνα

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας Χοιρινό κρέας με κρεμμύδια (cumlek me qepé)

Το κυριακάτικο φαγητό της μαμάς Λέτας

Χοιρινό κρέας με κρεμμύδια (cumlek me qepé)

Υλικά

500γρ χοιρινό κρέας

500γρ μικρά κρεμμύδια

1 κουτ. Φαγητού αλεύρι

1 κουτ. Φαγητού σάλτσα ντομάτας ( πελτές)

Δάφνη

Πιπέρι

Λάδι

Αλάτι

Νερό

Σέλινο

Εκτέλεση

Αφού έχετε πλύνει και έχετε κόψει σε κομμάτια το κρέας , το βράζετε για 30 λεπτά

σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο σέλινο τα αφήνετε για 10 λεπτά και το βγάζετε,

κρατάτε το ζουμί του κρέατος

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε λίγο,

όταν τα τσιγαρίζετε ρίχνετε και το σάλτσα, μετά ρίχνετε λίγο νερό, το ζουμί από το

κρέας, δάφνη, πιπέρι, το αλεύρι και αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για

30 λεπτά, τα ανακατεύετε καλά , τοποθετείτε και το κρέας για να βράσουν όλα μαζί

αλλά 30 λεπτά.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην θεία μου για την συνταγή της!!

Καλή επιτυχία

Καλή σας όρεξη….

ΣΧΟΛΙΑ

Most Popular

To Top