Ειδήσεις για μετανάστες

Πενταετή άδεια διαμονής «διαβατήριο» για εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Πενταετή άδεια διαμονής «διαβατήριο» για εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η άδεια διαμονής Επί Μακρών Διαμένοντος είναι η μοναδική άδεια με την οποία ένας μετανάστης που την έχει λάβει στην Ελλάδα, η σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, να δουλέψει σε κράτος  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

Η άδεια είναι 5ετους διάρκειας , και δίνει δυνατότητα εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός Ηνωμένου Βασιλείου).

Δικαιολογιτικά ΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ (Ν4251/14) – 2036

  • Αίτηση
  • Ακριβές φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από την χώρα μας και δύο (2) έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες σε φυσική μορφή, οι τεχνικές προδιαγραφές των οποίων είναι ίδιες με αυτές των διαβατηρίων, όπως κάθε φορά ισχύουν, καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε οπτικό δίσκο αποθήκευσης (CD) σε μορφή γραφικών JPEG2000
  • Άδεια διαμονής
  • Ηλεκτρονικό παράβολο 400 ευρώ
  • Βιβλιάριο υγείας του οικείου ασφαλιστικού φορέα (ΙΚΑ-ΟΓΑ-ΟΑΕΕ)
    ή
    Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιωτικού φορέα ασφάλισης, όπου αυτό επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία για την πλήρη κάλυψη των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του
  • Αντίγραφο του τελευταίου πριν την υποβολή της σχετικής αίτησης εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας ή άλλο επίσημο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι διαθέτει εισόδημα, ίσο με τις ετήσιες απολαβές του αμειβόμενου με τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία προσαυξημένο κατά 10% για το σύνολο των μελών της οικογένειάς του (6.900€ ανύπαντροι, 7700 παντρεμένοι)
  • Αντίγραφο συμβολαίου αγοράς κατοικίας ή θεωρημένη σύμβαση μίσθωσης κατοικίας από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία
  • Ειδικό πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ή Τίτλο αποφοίτησης της υποχρεωτικής τουλάχιστον εκπαίδευσης από ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα ή Τίτλο αποφοίτησης από λύκεια του εξωτερικού τα οποία ανήκουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα  ή Αναγνωρισμένο τίτλο αποφοίτησης από τμήματα ελληνικής γλώσσας πανεπιστημίων του εξωτερικού ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β1 ήΔελτίο Μόνιμης Διαμονής μέλους οικογένειας Έλληνα ήΣχετική εισήγηση από επιτροπή πολιτογράφησης του άρθρου 12 του ΚΕΙ ή Αποδεικτικά νόμιμης δωδεκαετούς διαμονής στην Ελλάδα κατά τη στιγμή υποβολής της αίτηση
ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top