Lajme jo të mira për emigrantët shqiptarë në Greqi. - Albanians.gr
Ειδησεις

Lajme jo të mira për emigrantët shqiptarë në Greqi.

Ειδησεις

Δημιουργός και διαχειριστής του Albanians.gr

Greqi. Një raport tronditës i hartuar nga sindikata e punëtorëve në Greqi GSEE(ΓΣΕΕ) parashikon se papunësia në Greqi do vazhdoj të jetë shumë e lartë dhe do duhen të paktën 20 vjet që të arrij në shifrat 10%. Sipas këtij studimi që u publikua në gazetat më të mëdha greke, ekonomia greke ndodhet në nivelet e vitit 1999, pra 20 vite zhvillim u humbën për 3 vjet.

Siç kemi shkruajtur me dhjetra herë në portalin www.albanians.gr shtresa më e prekur nga kriza ekonomike greke , janë emigrantët, dhe veçanërisht emigrantët shqiptarë që ndodhen në Greqi, si numri më i madh i emigrantëve që jetojnë në Greqi.

Sipas një studimi që u bë publik para disa kohësh (LEXONI STUDIMIN KËTU Αλβανοί στην Ελλάδα. Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τους Αλβανούς μετανάστες), rreth 30% e emigrantëve shqiptarë në Greqi janë të papunë, dhe rreth 98% e emigrantëve shqiptarë deklarojnë se të ardhurat e tyre kanë rënë shumë që nga fillimi i krizës ekonomike greke.

Kriza ekonomike greke ka detyruar që rreth 180.000 emigrantë shqiptarë të largohen nga Greqia ku rreth 80.000 janë kthyer në Shqipëri dhe pjesa tjetër është larguar për në shtete të tjera të Bashkimit Europian ose në SHBA, Kanada etj. ( LEXONI PËR TEMËN Largohen emigrantët shqiptarë nga Greqia. 180000 emigrantë kanë ikur në Shqipëri.)

Me thellimin e krizës ekonomike në Greqi e  sigurtë është që me qindra mijëra emigrantë shqiptarë do detyrohen për shkak të papunësisë ose të kthehen në Shqipëri, ose riemigrojnë në shtete të tjera.

Ma papunësinë vazhdimisht në rritje dhe sidomos tek moshat e reja, me reduktimit e të ardhurave ekonomike, e ardhmja e emigrantëve në Greqi nuk parashikohet e bujshme.

 

Ndikimi në Shqipëri.

Por pasojat e krizës ekonomike të Greqisë kanë qenë të rënda edhe në ekonominë shqiptare. Dërgesat e emigrantëve, një nga burimet kryesore që kanë financuar konsumin e familjeve shqiptare, kanë rënë me 30 për qind krahasuar me pikun e tyre në vitin 2007, nga 952 milionë euro në 675 milionë vitin e kaluar.

Rënja e dërgesave nga emigrantët shqiptarë që ndodhen në Greqi është një nga arsyet kryesore e ngadalsimit të zhvillimit të ekonomisë shqiptare si dhe shkaku kryesor i rënjes të fuqisë blerëse të Shqipërisë me sektorin me dëmet më të mëdha atë të ndërtimit.

 

albanians.gr

 

LEXONI AKOMA

Kriza ekonomike Greke dhe emigrantët Shqiptarë në Greqi!

 

Largohen emigrantët shqiptarë nga Greqia. 180000 emigrantë kanë ikur në Shqipëri.

 

Kriza greke po dërrmon ekonominë e Shqipërisë

Comments

comments

More in Ειδησεις

shqiptaret neper bote

1.252.066 Αλβανοί μετανάστες σε όλο το κόσμο

Gaston SanxhakuΔεκεμβρίου 22, 2014
apergia-mmm11

Στάση εργασίας αύριο στα ΜΜΜ

Edona CaniΔεκεμβρίου 22, 2014
94969814086075211413478834

Σπουδές με δίδακτρα στα ΑΕΙ για ξένους φοιτητές από το 2015

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 22, 2014
SEISMOS (1)

Σεισμός 3,4 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Edona CaniΔεκεμβρίου 22, 2014
FF5FFFDD9739CCD817824283CF9A70DE

Άνοδος της ακροδεξιάς στην Ιταλία

Edona CaniΔεκεμβρίου 22, 2014
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ1

Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

Edona CaniΔεκεμβρίου 21, 2014
assets_LARGE_t_420_2609161

«Επέστρεψε» στη ζωή ο 4χρονος Μαρσέλ από την Αλβανία

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 21, 2014
metanastes-image-166184-galleryV9-bcai

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους μετανάστες 

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 21, 2014
82040-183459

Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο αν δεν αλλάξουν δίπλωμα οδήγησης

Anisa DedjaΔεκεμβρίου 20, 2014