Nënshtetësia Greke

Eksluzive: Ndryshon ligji për nënshtetësinë e emigrantëve.Kusht kryesorë mohimi i nënshtetësisë të prindërve

Nënshtetësia Greke

Μαριονέλ Μίτσκα (Marjonel Micka) Δημιουργός και διαχειριστής του Albanians.gr

Qeveria e re greke duket se do filloj ndryshimet e ligjeve

të qeverisë të mëparshme , më tërheqjen e ligjit 38/38 për dhënjen e nënshtetësisë tek emigrantët, ose ndrysh ligji Ragusi.

 

Sipas informacioneve që e para sjell  albanians.gr për emigrantët shqiptarë në Greqi , tre partitë e kualicionit qeveritarë kanë vendosur që ky ligjë të tërhiqet dhe të modifikohet! Sipas informacioneve ndryshimi kryesorë do jetë

1. Dhënja e nënshtetësisë tek fëmijët e emigrantëve do bëhet në moshën 18 vjeçare dhe jo kur lindin, siç parashikonte ligji i mëparshëm

2. Kush do marri nënshtetësinë greke do duhet të mohoj nënshtetësinë e mëparshëme, ose e thënë ndrysh nënshtetësinë e prindërve.

Ligji pritet të tërhiqet me shumicë votash sepse edhe partia Grekët e Pavarur, por edhe Xrisi Avgi, do votojnë pro tërheqjes të këtij ligji! Kundra pritet të votojnë Siriza dhe Partia Komuniste Greke

 

Gaston Sanxhaku për albanians.gr

Comments

comments

More in Nënshtetësia Greke

ithaageneia

Gati dhe projektligji për nënshtetësinë Greke Së shpejti në Parlament

Gaston SanxhakuΦεβρουαρίου 28, 2014
35202_10150240736775354_135633570353_13914138_1063352_n

Rifillon proçedura e dhënjes të nënshtetësisë për ata që vendimi ka dalë në Fletoren Zyrtare

Marjonel MickaΙουνίου 4, 2013
000pana

Greqi, ndryshime në ligjin për shtetësinë e fëmijëve të huaj

Marjonel MickaΙουνίου 1, 2013
9B391BB12A24E30A73C30DBE9A1EA7F1

Të gjithë të informacionet rreth ligjit për marrjen e nënshtetësisë Greke nga emigrantët

Marjonel MickaΑπριλίου 2, 2013
35202_10150240736775354_135633570353_13914138_1063352_n

Sa emigrantë shqiptarë kanë përfituar nënshtetësi Greke me ligjin 38/38

Marjonel MickaΜαρτίου 20, 2013
35202_10150240736775354_135633570353_13914138_1063352_n

Nënshtetësia nuk është e drejtë. Jepet vetëm nga shteti

Marjonel MickaΜαρτίου 10, 2013
athanasiou xaralampos

Të lindësh në Greqi nuk të bën grek. Arsimi të bën grek!

Marjonel MickaΜαρτίου 3, 2013
35202_10150240736775354_135633570353_13914138_1063352_n

Ja disa nga ndryshimet e ligjit për nënshtetësinë

Marjonel MickaΜαρτίου 1, 2013
00000stilianidis-euripidis-sinenteuksi-eurokinissi-660-300x225

Çfar ndryshon me ligjin për nënshtetësinë

Marjonel MickaΦεβρουαρίου 21, 2013
35202_10150240736775354_135633570353_13914138_1063352_n

3500 emigrantë humbin nënshtetësinë Greke ?

Marjonel MickaΦεβρουαρίου 6, 2013
greek

Greqi:Ligj i ri për nënshtetësine e fëmijëve të emigrantëve

Marjonel MickaΑυγούστου 26, 2012

Get Widget