Diskutohet në Parlamentin Grek javën që vjen Kodi i Emigracionit për Emigrantët? - Albanians.gr
Ειδησεις

Diskutohet në Parlamentin Grek javën që vjen Kodi i Emigracionit për Emigrantët?

Ειδησεις

Αρχισυντάκτης-Διαχειριστής Από το 2010 αρθογραφεί στην ιστοσελίδα www.albanians.gr . Από το 2011 είναι Αρχισυντάκτης και Διαχειριστής του Πόρταλ. Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Συντακτών Ελλάδος

Greqi. Thirrje tek të gjithë forcat politike Greke të marrin pjesë në diskutimin e Kodit të Emigracionit dhe Integreimit Social, bëri sot në Parlamentin Grek zëvëndësministri i Brendëshëm Leonidhas Griogorakos.

Sipas zotit Grigorako Kodi i Emigracionit do të shkoj për diskutim në Parlamentin Grek javën që vjen.

Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social bashkon në një ligj të vetëm 20 ligje, 6 Dekrete Presidenciale si dhe 42 Rregullore. Sipas zëvëndësministrit Kodi i Emigracionin do të ndihmoj dhe në zgjidhjen e Ligjit të Nënshtetësisë.

Zëvëndësministri deklaroi në Parlament dhe disa nga ndryshimet kryesore që pritet të përfshihen në Kodin e Emigracionit.

Këto janë:

1. Leja bazë e qëndrimit bëhet Leja e Qëndimit me Këhë të zgjatur (5vjeçare). Me këtë leje emigrantëve i jepet e drejta e punësimit në vëndet e Bashkimit Europian (përveç Anglisë). Sipas zvministrit me këtë leje, me qindra mijëra emigrant që janë bllokuar në Greqi do mund të emigrojnë në vënde të tjera të Bashkimit Europian me qëllim punësimin, sepse kriza ekonomike greke ka bërë që shumica e emigrantëve të jenë të papunë. LEXONI MË SHUMË RRETH KËSAJ LEJEJE KËTU Leje qëndrimi për kohë të zgjatur (επί µακρόν διαµένoντος)

2. Leja e qëndimit e Gjeneratës të dytë, e cila do ju jepet fëmijëve të emigrantëve të lindur në Greqi. Siç kemi shkruajtur dhe me dhjetra herë tek Albanians.gr me këtë leje fëmijët e emigrantëve kur të mbushin moshën 18 vjeçare do kenë mundësi të vendosin a do marrin nënshtetësinë Greke apo jo. LEXONI MË SHUMË RRETH KËSAJ LEJEJE KËTU Leje qëndrimi e gjeneratës të dytë. Çfar parashikon Ligji i ri për fëmijët që kanë lindur ose janë rritur në Greqi.

3. Ulen Pullat, (ensimat) nga 120 që janë në 50. KËTU dëshirojmë të theksojmë se ky ndryshim është vetëm për raste të veçanta. LEXONI MË SHUMË RRETH KËSAJ TEME  KËTU Çfarë parashikon ligji i ri i emigrantëve për ato që nuk përmbushin pullat (ensimat)
Sipas të dhënave që paraqiti në Parlament zëvëndësministri , emigrantët e ligjëshëm në Greqi të cilat kanë leje qëndrimi në fuqi janë 473.424 vetë. Nga këto 232.000 banojnë në Athinë dhe në Selanik. Gjithashtu përafërsisht 65.000 është numri i emigrantëve të cilat janë në pritje të aprovimit të lejes të qëndrimit. Sipas zvministrit me Kodin e Ri të Emigracionit pritet që rreth 33.000 emigrantë që këtë moment nuk përbushim kushtet për leje qëndrimi në Greqi ta përfitojnë këtë të drejtë

Deklaratat e zvministrit në Parlament u bënë në kuadrin e përgjigjes të pyetjes të deputetit të Siriza Nikos Vucis.

Për sa i përket çështjes të votimit të emigrantëve zvministri deklaroi se është një temë e cila do mundohet të zgjidhet gjithëmonë në kuadrin e respektimit të vendimit të Këshillit të Lartë të shtetit.

Sipas proçedurës në rast se Kodi i Emigracionit votohet javën tjetër në Parlamentin Grek, do duhen përafërsisht dhe 2 muaj të tjerë derisa të dali në Fletoren Zyrtare dhe të filloi zbatimi i tij .
PËR ALBANIANS.GR

Gaston Sanxhaku

 

Lexoni Akoma

Çfarë parashikon Kodi i emigracionit dhe integrimi social ?

Leje qëndrimi për kohë të zgjatur (επί µακρόν διαµένoντος)

Leje qëndrimi e gjeneratës të dytë. Çfar parashikon Ligji i ri për fëmijët që kanë lindur ose janë rritur në Greqi.

Çfarë parashikon ligji i ri i emigrantëve për ato që nuk përmbushin pullat (ensimat)

Comments

comments

More in Ειδησεις

αρχείο λήψης

Εμπρησμός σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Edona CaniΔεκεμβρίου 19, 2014
50DE13A76837303E11E14C9930BDC05D

Μείωση της ανεργίας στο 25.5%

Edona CaniΔεκεμβρίου 19, 2014
laptop

Πού και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τα δωρεάν laptop και tablet

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 18, 2014
vouli-750x400

Ελλάδα Δεν εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία 

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 18, 2014
cuba-usa_0

ΗΠΑ και Κούβα αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις 53 χρόνια μετά

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 18, 2014
rtr3b1u0.si

Η ολλανδική κυβέρνηση αρνείται να βοηθήσει τους άστεγους μετανάστες

Bardhyl TaulantΔεκεμβρίου 18, 2014
mobile-ticket

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων για τα ΜΜΜ

Edona CaniΔεκεμβρίου 17, 2014
ypourgeio-Paideias

Διπλή εξεταστική για τους φοιτητές τον Φεβρουάριο

Anisa DedjaΔεκεμβρίου 17, 2014
10806387_803052976417706_4115850502690297185_n

Ημερίδα για θέματα Μετανάστευσης, 2ης Γενιάς και θέματα δικαιωμάτων

Gaston SanxhakuΔεκεμβρίου 17, 2014

Get Widget